Загальні відомості
ВАЖЛИВО!!! КОЖЕН АВТОКЛАВ ПЕРЕД ВІДПРАВКОЮ ПЕРЕВІРЯЄТЬСЯ НА ГЕРМЕТИЧНІСТЬ (накачуємо компресором до 4 атмосфер).
Автоклав призначений для приготування смачної, і головне корисної консервації в домашніх умовах з м'яса свинини, яловичини, риби, птиці, овочів (зелений горошок, кукурудза, квасоля) і т. д..
Ємність автоклава 21 літр. Автоклав вміщує в себе 6 літрових банок в 1 ряд або 16 пів літрові в 2 ряди по 8. Діаметр горловини 16 см (160 мм). Автоклав обладнаний трехсекционным електро теном сумарною потужністю 4,5 кВт (по 1,5 кВт в кожній секції)., виконаним з нержавіючої сталі (стійкий до корозії, виробництво Італія), автоматикою дозволяє задавати потрібний Вам температурний режим у діапазоні від 50 до 200 градусів градусів за цельсієм. Для Вашої зручності автоклав обладнаний швидкознімним пристроєм для відкривання кришки (гвинтом), що в свою чергу суттєво спрощує процес закупорки і раскупорки кришки автоклава. У комплект поставки входить: манометр, термометр, підбурювали клапан, ущільнювальна прокладка 1шт, докладна інструкція з експлуатації автоклава.
СПОСІБ ЗАСТОСУВАННЯ
ПРИСТРІЙ МАЄ ТРИ РЕЖИМИ НАГРІВУ ЯКІ ВІДРІЗНЯЮТЬСЯ ПОТУЖНІСТЮ І АЛГОРИТМОМ УПРАВЛІННЯ.
1) Основний режим нагріву 3кВт з автоматичним відключенням.
2) Режим зниженої потужності 1,5 кВт без автоматичного відключення.
3) Режим підвищеної потужності "Турбо-режим" 4,5 кВт, в такому режимі при досягненні встановленої температури на терморегуляторі потужність нагріву знизиться до 1,5 кВт.
Поставити заповнені закатані банки в автоклав. Рекомендована висота повітряного зазору (від продукту до кришки) в закатанной банку повинна бути в межах 2-3см. Між рядами і між собою банки можна обкласти мішковиною. БАНКИ НЕ ПОВИННІ МАТИ ТРІЩИН ТА БУЛЬБАШОК ПОВІТРЯ В СКЛІ, ІНАКШЕ ВОНИ БУДУТЬ ЛОПАТИСЯ!!!
Заполнить автоклав водой так что-бы от воды до края горловины автоклава был зазор в 12 см. При не полной загрузке автоклава уровень воды до края горловины остаётся прежним (12 см).
Закрыть крышку автоклава, после этого автомобильным насосом накачать давление в автоклаве 1,5 атм и визуально (с помощью мыльной пены), а так же на слух проверяют его на герметичность, особенно в месте установки манометра. ГЕРМЕТИЧНОСТЬ АВТОКЛАВА ОБЯЗАТЕЛЬНА!!!
ПРОЦЕСС ПРИГОТОВЛЕНИЯ В АВТОКЛАВЕ
Нагреваем автоклав и следим за температурой. Как только температура достигла 110-120 градусов засекают время, и дальнейший процесс варки длится от 20 мин (в зависимости от консервируемого продукта). Во время варки удерживается температура 110-120 градусов (зависит от настройки на терморегуляторе), а давление поднимается до 5-6 атмосфер (зависит от температуры и объёма воздуха в автоклаве). После полностью автоклав выключают из электрической сети и оставляют остывать до температуры окружающей среды. ТІЛЬКИ ПІСЛЯ ОСТИГАННЯ АВТОКЛАВА ТИСК В НЬОМУ СТРАВЛЮЮТЬ ЧЕРЕЗ ЗОЛОТНИК І ТІЛЬКИ ПІСЛЯ ЦЬОГО ВІДКРИВАЮТЬ КРИШКУ АВТОКЛАВА!!!!
КОМПЛЕКТАЦІЯ
Манометр | 1шт |
Притискний механізм | 1шт |
Автоклав | 1шт |
Ніпель | 1шт |
Градусник | 1шт |
Кришка автоклава | 1шт |
Клапан скидання | 1шт |
Притискний гвинт | 1шт |
Паспорт | 1щт+1шт |
Майданчик на дно автоклава | 1шт |
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Харків |
Країна виробник | Україна |
Джерело нагріву | Електричний (ТЕН) |
Максимальна робоча температура | 120 град. |
Максимальний робочий тиск | 6 МПа |
Матеріал | Вуглецева сталь |
Об`єм | 21 л |
Споживана потужність | 4.5 кВт |
Стан | Новий |
Тип | Автоклав |
Товщина стінок | 2.5 мм |
Місткість (кількість банок) | |
Банку 0.5 л. | 16 шт. |
Банку 1 л. | 6 шт. |
Габаритні розміри | |
Вага | 18 кг |
Висота | 510 мм |
Діаметр | 317 мм |
Ширина | 428 мм |
- Ціна: 3 600 ₴